Klubnyheder
W1siziisijiwmjevmduvmdmvnni5cjv2mwhrnf9xzwjiyw5uzxjfu3bvcnrzbwf0zv9tywpfnzi4edkwchguz2lmil1d?sha=8aa30aa2e8faa201

Formandens beretning 2021

13. september 2021, 16.16


Torsdag den 2. september blev der afholdt generalforsamling. I får her formandens beretning.


_________


Formandens beretning 2020-21


De forgangne 15 mdr siden sidste generalforsamling, har desværrer handlet om meget andet, end det vi alle sammen egentlig er her for!


Efter en meget kort sidste sæson der blev afbrudt af Corona – først for senior og senere også for ungdom, har fokus været på at overleve og finde de bedst mulige løsninger for – trods alt – at holde liv i håndboldklubben bedst muligt.


Efteråret 2020 stod i coronareglernes tegn. Rigtig mange timer blev brugt på at sikre at vi overholdt regler og anbefalinger – så vi kunne skabe et så sikkert miljø som muligt for at holde håndbolden igang. Men det viste sig jo som bekendt, at være en stakket frist og inden jul var det slut.


Opstart med udendørs håndbold i det tidelige forår blev starten på at komme igang igen. STORT cado til dem som trodsende vind og vejr på grusbanen og forsøgte at skabe et tilbud til vores medlemmer, og sikre at det hele ikke smuldrede mellem hænderne på os.


For det er nok i virkeligheden den største trussel fra Corona – at vores medlemstal dykker, og antallet af frivillige trænere og ledere ikke genfinder fordoms styrke på bagkant af Corona. Det kommer til at kræve hårdt arbejde at genvinde det tabte. En kamp vi står midt i netop nu. I det fleste børne og ungdomsårgange er vi på +/- samme medlemsantal – nogle steder med en positiv udvikling – andre med et lille fald. Hos vores aller mindste, og de aller ældste (senior damer+herrer) er vi derimod et stykke under det medlemsantal vi ønsker os. Forhåbentlig kan de kommende uger op mod sæsonstart bringe flere ind i hallerne igen.


Vi har på U15D indledte holdsamarbejde med Lyseng, så det nu er Viby/Stavtrup/ Lyseng der arbejder sammen. Som sådan positivt, omend skabt af en negativt situation hvor vi tabte spillere, så et samarbejde var midlet til at kunne holde fast i 2 hold – forhåbentlig!.


På U19P har vi ligeledes udviddet samarbejdet, så det nu er Viby/Stavtrup/Agf der samarbejder. Flot iscenesat af Mads Elkjær som træner, er der skabt et godt tilbud til pigerne, som også har givet medlemsfremgang. STÆRKT.


Vi har i flere år haft ønske om at starte er Trille/Trolle tilbud til de 2-5 årige. Kva et samarbejde med gymnastik, har vi søsat et fælles projekt under det kække navn ”LørdagsFræs”. Er en kombi af familiegym, leg med bold og TT hvor op til 2 x 30 familier kan give den gas i hal 2 hver lørdag formiddag. Skønt at vi selv i en corona-krise-tid har kunnet skabe nye tiltag.


Mange trænere har valgt at tage en pause – og det har været overordentlig svært at få udfyldt alle pladser inden denne sæson. Og faktisk har vi stadig huller der endnu ikke er besat. Og uden trænere, er det som bekendt endnu mere svært at få spillerne tilbage efter Corona. Så potentielt en ond cirkel. Så også på trænersiden, vigtigt at vi har fået aktiveret og genskabt interessen for håndbolden.
I skrivende stund mangler vi til U15P samt vores nye satsning for de aller mindste. Vores økonomi er rigtig sund her på bagkant af Corona. Skyldes 2 afgørende faktorer; støtteordninger/hjælpepakker udefra, samtidig med at udgifterne er markant reducerede (ikke så underligt når man ikke spiller...) det sidste år. Det betyder at vi har luft i økonomien til at sætte skub i genskabelsen af det gode foreningsliv. De midler vi har fået tilført, skal selvsagt bruges på at skabe gode tilbud til vores medlemmer – de skal ud at arbejde, for at gøre det endnu sjovere at være i Viby IF.


Vores rammer har fået et gevaldigt pift under Corona lukning. Nyt gulv i begge haller. Nye bænke og dommerbord i hal 2. Nye skabe i boldrum og senest nu også nye tilskuerpladser i hal 1.

Susanne Brylle og det nye team omkring materialer Anders og Frank, har gjort en mega indsats for at få det hele på plads. Nu må alle vi brugere så bevise at vi kan vedligeholde de nye rammer!


Vi har desværrer også måttet sige farvel til et kært medlem af vores forening i det forgangne år. Ninna Juel Andersen tabte kampen til kræften efter et længere forløb. Ninna var aktiv til det sidste og har også gennem årene i flere perioder være i bestyrelsen og seneste vores revisor. Ære være Ninnas minde.


Arbejdet i bestyrelsen ligger stadig på for få hænder. Det er fortsat den støreste organisatoriske udfordring, at for meget hænger på for få. Det er vitalt at vi lykkes med at inddrage flere, og få frivilligheden højere op på dagsordenen. En opgave der bliver vigtig at få løst, når vi nu igen alle kan mødes i hallerne. Så i kan forvente at vi kommer og presser på! 

Forhåbentlig får vi luft og mulighed for at arbejde mere med det i det kommende år – også kva den foreningsudvikler vi i hovedforeningen har taget principel beslutning om at investere i. 


Det er mit, og hele bestyrelsens håb, at vi fremover skal bekymre os om håndbold og udviklingen af et normalt foreningsliv igen – og at Corona efterhånden vil fylde mindre og mindre.


Lad det være vores fælles ønske for den kommende sæson.


Tak for ordet.
Anders Møller

Formand Viby IF Håndbold